Tortenelmi pillanatok :) (2007 aug 14)

Azt hiszem `igazi tortenelmet` elunk itt at. Reggel a kovetkezo `reklamfilm` ment le a reggeli ceges hiradoban:
Dolgozo ul az asztalanal, amikor egyszercsak 17:00-ra valt az ora szamlalaloja. A dolgozo feszengve nez a valla felett at, hogy fonoke ott ul-e meg. A fonok, asztala fole hajolva teljesen elmelyulten dolgozik vmin…az ido megy tovabb…srac egyre jobban feszeng…mar 6 ora…a fonok meg mindig ott ul…remenytelennek tunik a helyzet…
ES EKKOR megjelenik a `feszultseget feloldo` felirat: Munkaido 8-17hig tart – mindenki menjen haza a 8 ledolgozott oraja utan! (8ora + 1 ora ebedszunet)
Kov. kepen lathato amint a boldog dolgozok lepdelnek ki szepen sorban az irodabol :-)
Nem kell tobbe megvarni a fonokot, lehet mennie mindenkinek akar 5tol is. A felhivo reklamot most minden reggel leadjak! haha, kivancsi vagyok ki meri kovetni a mutatott peldat v csak azt hiszi, hogy ez vmi megtrefalasa az igazi koreai dolgozonak :)

Tovabbi updates a hiradokkal kapcsolatban:
Egyre hihetetlenebb hiradokat adnak le a cegnel nap, mint nap. Az egyszerusitett valtozat utan, kesobb meginterjuvoltak jopar dolgozot, akik meg este 9-10kor is bent dekkoltak, mivel a fonokuk keptelen volt lepni. Arc kitakarva, teljes inkognito, minden, ami kell. Vegen ujra a felhivas, miszerint 8-5ig van a munkaido, es mindenki menjen haza. A fonokoknek kell peldat mutatni, tehat tessenek szivesek idoben lepni ;)
Ezen a heten mar egyre hosszabb felhivasok mennek, amikben megszolaltatnak kulonbozo szakembereket, es mas Koreaban levo `vilagcegek` alkalmazottait es fonokeit a folosleges tulorazasrol, az allando prezentaciokeszitesi maniarol, aminek tulajdonkeppen semmi ertelme, mert nem produktiv es effektiv. Sokszor csak az egesz idohuzas, es ezen kell valtoztatni.
Amirol mar 8 honapja beszeltem en is kedves kollegaimmal es fonokeimmel, az itt es most teljes format olt. Jo ezt latni, megelni a napot ;) Nem gondoltuk volna, hogy ez meg a `mi itt eltoltott idonkben bekovetkezik`!
Persze ilyen messzire meg ne menjunk, mivel az igazsaghoz hozzatartozik az is, hogy meg mindig nem merik a dolgozok nezni ezeket a felhivasokat es riportokat, bar fuluk egesz biztos lapat mereteket olt, hogy ha nem nezik, azert halljak, hogy mirol van szo ;)
Egyszer meg behozzak a franciakat is, es egy honap munka utan, ket het szabira mennek majd ok is. Varom azt a napot :DDD
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s