Majus

A hétvégénk ismét mozgalmasan telt. Többnyire napos, meleg idővel, így leginkább kint töltöttük az időt a szabadban.

Szombaton, az előző esti jazz bár élmény után kényelmes reggelt csaptam. A jazz bárba egyébként Sasha és Michaella barátnőmmel mentem, mivel Karesz és csapata eppen csapatot építettek a hegyekben, amolyan koreai módra…inkább nem írom le, mert valószínűleg európai szemmel nézve inkább csapat bomlaszto hetvegenek tuhetne… legyen elég annyi, hogy 21 férfinek kellett egymás mellett a földön aludnia, ami itt teljesen megszokott, számunkra viszont továbbra is sokkoló élmény…es akik kozul egy sem maradt jozanul…

Délután a környéken mászkáltunk, vásároltunk, zöldborsó levest készítettünk (az elsőt itt Koreában), amit nagyon jóízűen be is lefetyeltünk :), majd egy 2 órás délutáni sziesztát szavaztunk meg, egészen 4ig :)
Késő délután aztán jött egy telefon, miszerint a múlthéten megismerkedett magyar barátainknak szállás problémái akadtak, s Zimmer Feri után érdekődtek :) Természetesen, nagy örömmel befogadtuk őket :) Jól esik a magyar társaság, s különösen jó érzés, ha az ember segíthet. Most már nincsenek helybeli problémák az új, nagy lakásban, jöhetnek a vendégek:D Ők voltak amúgy az elsők, így lényegében kisebb házavatást is tartottunk négyesben. Felmentünk a tetőre és hajnalig beszélgettünk egy jó kis californiai cabernet sauvignon mellett….Vasárnap reggel újabb hosszú reggel, hatalmas közös reggelizés, beszélgetés, majd nappali fényviszonyokban a tető újboli megtekintése – azt hiszem bejött nekik is a hely és a környék hangulata :)

Végül kora délután felkerekedtünk, miután kedves vendégeinket is hívta egyéb kötelezettségük, s Karesszal bementünk a COEXba, ahol egy nagyszabású fotó és fotóeszköz kiállítás volt, ahol venni is lehetett gépet és kiegészítőket is. Mi egy praktikus és kisméretű fényképezőgép táskába fektettünk, vmint egy kényelmes pántba, ami nem vágja az ember vállát, ha cipeli a masfel kilos gépet.

A COEX után átsétáltunk a Bongeunsa buddha templomhoz, ahol szintén nagy a készülődés, mint mindenhol máshol is a Buddha születésnapjára, ami május 24én, csütörtökön lesz. Az egész templom környéke fel van díszítve színes és fehér-fekete lampionokkal. Nagyon klassz látvány.

Még egy dolog: mivel közeledünk az 5000. olvasóhoz – s az ehhez fűződő játékunkat továbbra sem szeretném megszakítani – Ezúttal felajánlom, hogy a szerencsés olvasónak vagy Bintan indonéz szigetéről, vagy Szingapúrból adok fel egy lapot :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s