Ciklon es szunyogirtas

Ciklon
A ciklonrol csak annyit, hogy megerkezett es most velunk marad egy ideig, hogy megtapasztaljuk milyen az, amikor sokat esik….no comment egyelore, mert csak ma reggel kezdodott, pontosan, ahogy azt igertek. Mar minden koreai kollega es jobarat figyelmeztetett, hogy megjobban vigyazzunk az egeszsegunkre, mert ilyenkor hirtelen megno a paratartalom es konnyebben betegethet le az ember.
Gabor te az ilyen esos evszakrol biztos tobbet tudnal meselni nekunk. Itt szerencsere csak par hetig tart, tehat nem annyira veszes, mint pl. India egyes reszein, ahol 5 honapig is eltart…A kollegaim egyebkent nem is monszunnak, csak `ciklonnak` nevezik. Kivancsi lennek vajon Japanban is van ez a jelenseg?

Szunyogirtas koreai modon
Gondoltam megosztom ezt is a kedves olvasokkal. Dobbenetes dolognak voltunk tegnap este tanui. Elmentunk este vacsorazni kedves baratainkkal egy Thai etterembe. Jot ettunk-ittunk, s elegedetten tavoztunk az etterembol, ami egy epulet masodik szintjen helyezkedett amugy el, s egy vekony meredek lepcson kellett leereszkedni vissza a kis utcara. Az utca egyebkent egy felig-meddig setalo utca volt, telis-tele ettermekkel, mely mind kulonbozo nemzet konyhajat hivatott reprezentalni: van ott bolgar, torok, arab, spanyol, olasz, thai, kinai…stb
Mikor leertunk az utcara, arra lettunk figyelmesek, hogy egy kis teherkocsi vagtazik vegig az uton, lassitas nelkul gyalogosakat szetrebbentve, s vmi oruletes-boduletes feher fustot okad ki ket csobol az ut mindket oldalara. Meg eppen maradt annyi idonk, hogy visszaiszkoljunk a lepcson a legmagasabb fokra, hogy megse egyenest az arcunkba kapjuk az adagot. Mikor a kocsi elhaladt, vagy inkabb szaguldott mellettunk nem egeszen 1 mp alatt olyan szinten bekodositette az egesz utcat, hogy semmit nem lehetett latni. Mint kiderult szunyogirtas ment `elgazositva`. A tragikomikum az egeszben az volt, ahogy az elso szinten nyugodtan vacsorazo tarsasag sepillanat alatt eltunt a feher suru fustben. Nem tudtuk visszatartani dobbenetunket s a helyzetbol adodoan kitort belolunk a nevetes is. Annyira vicces es borzaszto latvany volt, amint az elegans ettermek, barok teraszain a kioltozott emberek teljesen elvesznek a kodben, vacsorajukkal egyetemben. Nem viccelek, suru feher kod lepett el mindent.
Hat ugy tunik ezt a modjat valaszotta a szouli kozosseg a szunyogirtasnak – embereket es helyzeteket nem kimelve. Ertheto is, hogy olyan gyorsan huzott el a kocsi, hiszen ha lasitott volna meg veletlen ratamadtak volna a poruljart emberek…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s