Egy-ket koreai erdekesseg

Úgy gondoltam megosztok veletek még egy-két érdekes koreai érdekességet.

Jöjjön először a fagyi választék:

Egyik kedvenc fagyizomban a következő a kínálat (hozzáteszem én a joghurt, eper, ananász és csokin kívűl nem vidéckedem a kipróbálásukkal)

Rizs

Barnarizs

Sütőtök

Édesburgonya

Édesbab

Szezamos

és most több nem jut hirtelen eszembe. Ha eszembejut majd pótolom…

Persze emelett rengeteg fincsi fagyi fajtát is árulnak, amiket otthon eddig még nem is láttam…

Másik típusú felfedezésem és magán megfejtésem, hogy miért lehet sampont, rinse-t, valamint kondícionálót 1 literes kiszerelésekben kapni.

Itt ugyanis a szép és csillogó hajért képesek a lányok minden reggel hajnalban felkelni és megmosni…és ahogy észrevettem a fülöpszigeteki lányok sem teszik ezt másként. Minden reggel csurom vizes hajjal jönnek le a buszhoz, de még TÉLEN is! Hát így kérem gyorsan fogy a sampon meg a többi kellék…

Viszont, ha az ember eleve nem biztos abban, hogy milyen hajtípusra jó pontosan, szivesebben venné kissebb kiszerelésben ezeket az ismeretlen termékeket, hogy aztán ne maradjon rá fél liter hajsampon, mert mégsem jött be…

A következő dolog, az egy elég furcsa és meglepő dolog tulajdonképpen…Eddig nem vallottuk be, de kb. 8 hónapja nézelődtünk golyós dezodor után, amit sehol sem találtunk. (Otthonról hoztunk persze elegendő municiót, de hát gondoltuk egyszer csak muszáj lesz azt is venni, ha nem megyünk haza egy jó évig közben). Tényleg röhejesnek gondoltuk, hogy nem találjuk, gondoltuk biztos a szemünket üti ki, csak mi vagyunk ilyen bambák, hogy nem akadunk rá…S május elején eljő a nagy nap! A kozmetikai részleg közepére ki van téve középre Nivea ffi és női golyós és pumpás dezodor…Mi a fene – gondoltuk – a tavasznak, melegnek kellett eljönnie, hogy ígény legyen rá? Gondoltam most már csak rá kérdezek Michaella barátnőmnél, neki milyen tapasztalatai vannak ezügyben. S csak megerősíteni tudott: itt eddig ez gyakorlatilag nem létezett! Ő is Ausztráliából hozatta az utánpótlást, mivel itt nem lehetett kapni. Azt mondja, hogy 3-4 évvel ezelőtt még alig használtak az emberek parfümöt is – a természetesség jegyében ;) Azt mondta sokszor elviselhetetlen orrfacsaró bűz uralkodott az irodában, a buszon, a metrón és mindenhol…Mára viszont azt mondja az emberek többsége egyenesen parfüm gyűjtővé vált…s újabban a dezodorok is kezdenek elterjedni….hmmm…Hát ezekszerint mi jókor érkeztünk :)))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s