Az eletrol es utazasrol :)

Szóval…
Igazából sosem panaszkodtunk mi sem, hiszen mindig úgy éltük életünket, ahogy azt megálmodtuk. Nem volt előttünk sosem akadály, ha volt is, legyőztük őket.
Boldog ember az, aki azt csinálhatja és úgy élhet, ahogy szeretne. Így a körülöttelévő embereket is képes boldogabbá tenni…
De nem is erről akarok írni, hanem…

Most nemrég tettem le a telefont. Cannes-ben élő kedves francia rokonunkkal beszélgettem egy rövidet. Elmúlt már 70 éves, de amikor hívtam éppen a Mount Blanc tetejéről csodálta a világot, miközben a széllel hadakozva kiabálta bele a telefonba, hogy egész februárban Martinique szigetén telelnek és nem lesznek elérhetőek… Márciusban már újra otthon lesznek, akkor már Cannes-ban is elviselhetőbb az időjárás :) Kicsit maskent elnek a francia nyugdijasok, mint pl otthon…
Nagyon bírom a nagybácsit, aki igazából édesapám nagybátyja, de nem tudom az milyen rokoni fokozat ram nezve, ezek mindig is zavarosak voltak számomra.
Még ’56ban emigrált Magyarországról és először 12 évet Svájcban húzott le, de mivel a svájciak nem tudtak élni csak a pénzüknek, tovább ment a hedonista franciák foldjére. (Ahol az emberek már lassan nem is dolgoznak a heti 35 órájukkal+8 hét szabijukkal?!?!) Már több, mint 35 éve él francia honban és ebből is legalább 15 éve Cannesban. A Cannes-i filmfesztiválból azonban köszöni szépen nem kér. Nem elég, hogy eszméletlen nagy a felhajtás és a tömeg, egyszer tévedésből rásodródott a vörös szőnyegre a robogójával egy kicsi rokon lánnyal mögötte :) Azóta májusban, a fesztivál idején le sem ereszkedik a Croasette közelébe ;)
Inkább otthoni teraszáról gyönyörködik a Cannes-i öböl szépséges látványában. Voltunk már párszor nála, így teljesen meg tudom érteni :) Annak idején mondtam neki, hogy ha kell egész nap pálmafákat locsolgatok, csak hagy maradjak ;) Számomra Európa legszebb helye! A Cote d’Azur kedvéért még a franciákat is tolerálom ;)
Beszélgetésünk alatt próbálta kideríteni, hogy mikor lesz ismét alkalmunk újra találkozni. Ilyen messziről azonban nem olyan egyszerű átugrani meglátogatni őket. Javasoltam neki, hogy találkozzunk inkább Ázsia egyik fehérhomokos tengerpartján a legnagyobb kókuszpálma alatt :) Mire mondta, hogy eljön inkább értem Szöulba, zsebretesz és visz magával Martinique-ra. Az a biztos ;) Mondtam, hogy nem szabadkoznék egy percig se az ellen sem. Megvárom!
Félretéve a tréfát, tényleg fantasztikus az egész élete. Mindig is tudott élni. Volt olyan is, amikor 2 éven keresztül a Földközi-tengeren hajókáztak, és hol Cipruson, hol Tunéziában, hol ki tudja épp hol éltek. Mindig máshol kötöttek ki hosszabb-rövidebb időre. Ezenkívűl valószínűleg a létező összes turistahelyet bejárták már a világban, Kubától-Nepálig…
Nekem abszolút bejön ez a fajta élet :) Minden jóban benne vagyok :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s