Miert is kezdtem el a blogot?

Ez életem első naploja/blogja… Az indítattás egyszerű volt, lévén hogy újra elhagytuk kishazánkat, hogy megismerjünk valami újat és érdekeset. A jelenlegi állomásunk Dél-Korea, azon belül is Szöul.
Valójában még csak egy hete érkeztünk, de valami különös oknál fogva nem érzem idegennek a helyet. Sőt, nagyon megnyugtató és harmonikus helynek tűnik. Persze ezek még csak az első megérzések, benyomások de kezdetnek nem rossz :)

…úgy gondoltam tehát, hogy itt az ideje napló/blog írásnak: élményeinkről, kalandjainkról, de egyszerű hétköznapjainkról is.

Emlékszem, amikor négy évvel ezelőtt Sydney-be készültünk – még egyetemistaként – a reptérre kikisértek szüleink, ahol átadtak egy kisméretű naplót. A napló utolsó lapjai tele volt idézetekkel és jótanácsokkal minden eshetőségre. A szüleim írták bele utazásunk előtti éjszaka…az egész nagyon megható volt, egyrészt mivel 20ezer km-re készültünk utazni, másrészt nem voltunk benne biztosak, hogy mikor jövünk onnan haza. Tele tervekkel indultunk neki az utazásnak, és akár éveket is el tudtunk volna képzelni kint. Hát másként alakultak a dolgok…A lényeg, hogy a lelkemre kötötték, hogy írjam teli a naplót, de legalábbis írjam meg a legfontosabb dolgokat, amik velünk történnek. Így visszanézve nagyon jó lett volna, ha valóban tele lenne a kis napló az élményeinkkel, de bevallom, sajnos túl lusta voltam ahhoz, hogy tollat ragadjak és hát az emlékek egy része valóban feledésbe merült. A sok kis részlet, ami akkor fontos volt homályba veszett…

Hát pont ezért döntöttem most el, hogy kitartó leszek és elkezdem ezt a blogot. Dél-Koreába amúgy sem utazik sok magyar és keveset is tudunk erről az országról. Hátha ez a blog is hozzásegít ahhoz, hogy mások is bepillantást nyerjenek egy különleges keleti kultúra rejtelmeibe:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s