Samsung vacsora

Újabb vacsora, melyre a Samsung hívott meg bennünket. Ezúttal Karesz osztályának volt egy kis team-building vacsorája, ahová engem is meghívtak. Összesen nyolcan voltunk, rajtam kívűl még egy másik mérnök felesége is eljött velünk, aki hozott mindenkinek egy kis ajándékot…totál meglepődőtt mindenki, különösen, hogy nekem egy egész kis kozmetikai pakkot nyújtott át. Nagyon édes volt, de egyben meglepő is, hogy vadidegen embereknek hozott ajándékot és mellé annyira mosolygott, mint egy angyal. Ez es ehhez hasonlo tortenesek utan gondolom nem lepodik meg senki, hogy szeretetünk és hálánk a koreai emberek felé csak folyamatosan csak nő. Ugyanis mindenkitől ezt kapjuk. Mindig ér bennünket vmi kellemes meglepetés…fantasztikus emberek… Egy Viking nevű tenger gyümölcsei étterembe mentünk és eszméletlen jót ettünk. Semmi csípős nem volt. Inkább skandináv és japán konyhára hasonlított. Rengeteg sushival, nigrivel meg salátával előételnek. Majd jött a tonhal steak, homár, lazac, kagyló, rákok, csigák és még sok olyan, aminek a nevét sem tudjuk. A csiga kivételével lelkesen megkostoltunk mindent, de az én igazi kedvencem a lazac és a tonhal steak volt. Bort ittunk hozzá. Méghozzá franica bort. Jól esett nagyon! Itt inkább sört isznak az emberek vagy töményet. Ez tulajdonképpen a második vacsora, ahol bort ittunk az étel mellé. Nagyon jó hangulat volt és mindenki vidáman tért haza. Megjegyezném, hogy a Samsugnál ezek a fajta team vacsorák nem ritkák. Konkrétan minden héten van legalább egy ilyen ‘social event’, de nem ritkán kétszer is.

A cég rendkívüli. Rengeteg munkán kívüli programot szerveznek: a külföldi mérnököknek és családjuknak havonta egyszer egy kirándulást; több klub is van, melyek egy-egy érdeklődésikör mentén alakulnak ki, mint amilyenhez mi is csatlakoztunk az amatőr fotóklub, akik szintén havi egy kirándulást szerveznek. Nagyon sokat tesznek azért, hogy az emberek jól érezzék magukat, szeressék és tiszteljék a munkájukat és munkaadójukat. A munka utáni programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek jobban megismerjék egymást a munkán kívül is és egyfajta családias hangulat alakuljon ki közöttük. Hozzáteszem, hogy a cég minden alkalommal áll mindent: kirándulások utiköltségét, kaját, belőpődíjakat, vacsorákat … A fotóklubnál is mindössze csak egy jelképes összeget kell beadni, ami még a reggelit sem fedezi, nemhogy az ebédet, vacsorát, utiköltséget…ezenkívül van az úgynevezett Samsung day is, amikor minden egyes dolgozó választhat 3-4 fajta ajándékból. Tavaly pl. biciklit, DVD lejátszót meg nem tudom még miből lehetett választani, kinek mire volt jobban szüksége.
A cég karitatív dolgokat is elvállal, mint idősek ápolása, vakok segítése…Minden dolgozónak havi 1-2 órát részt kell vennie egy-egy ilyen karitatív tevékenységben. Ez is a munka része. Ezért emelem ki itt újra, hogy itt még valóban működik a társadalmi tolerancia és segítőkészség és ebben a cég is szerepet vállal és mintát ad. Nem csak a profitot hajszolja, hanem sokféleképpen mutatja ki emberi arcát is.
Távolról sem az tortenik, amivel otthon rémiszgettek bennünket a koreai munkamorállal kapcsolatban. Annyi mindent megtesz dolgozóinak, amit csak egy cég megtehet és még talán azonfelül is. Itt, ha kimondjuk a Samsung nevet bárhol Koreában mindenki csak tisztelettel és csodálattal kezd el róla beszélni. Megbecsült hely és eddig mi is csak jókat tapasztaltunk :)))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s