Hong-Kong Victoria Peak

Első utunk a közeli Kowloon Parkon át vezetett Tsim Sha Tsui felé. Reggel 9 óra körül járt. A parkban rengetegen thai chi-ztak mindenfelé. Az egyik szökőkút partján egy kis teknős is lábait emelgetve, mintha szintén thai chi-zott volna ;)

Kikeveredvén a tropikus parkból, Hong Kong zsúfolt vásárlónegyedében találtuk magunkat. Minden sarkon volt legalább egy indiai, de inkább kettő, aki vagy copy órát akart neked eladni, vagy éppen szabott öltönyt, teljesen feketén. Végig elektronikai boltok, parfümériák, arany és óra üzletek sorakoztak az út mentén. Az elején egy-kettőbe betértünk lássuk miben mérnek egy 4GB iPod-ot es egy Canon 400D-t, de mivel nem volt kirakva az a bizonyos tábla a boltok ajtajába, ami tanusítja, hogy megízható helyen vásárol az ember nem mertünk semmit venni. Pedig nem vicc, de a kirakattól a pultig 50%-ot lehetett alkudni…félelmetes volt. A végén már 100e Ft-ért adták volna oda a vadiúj Canon 400D-s fényképezőgépet, aminek a boltokban dupla annyi az ára. Nagyon csábító volt, de nem adtuk be a derekunkat, mivel oldalakat lehet olvasni a kis apró trükkökkről, hogy hogyan lehet átverni a turistákat. Még annak ellenére is, hogy mi felkészültünk ilyen téren is, sem lehetett tudni, hol vágnak mégis meg. Így szinte ”menekültünk” a környékről, nehogy mégis meggondoljuk magunkat ;)

Szép lassan leértünk a partra, a Victoria öbölbe, ahonnan varázslatos a kilátás. Párás volt egy kicsit a levegő, de szerintem a szmog is közrejátszik, hogy Hong Kongban szinte soha nem teljesen tiszta az ég. Viszont a javára legyen mondva, hogy gyönyörű időnk volt végig. Kellemes 30 fokkal, mely hatására újra szépen lebarnultunk a hosszú séták alatt. Sikerült minden nap 12-13 órát gyalogolni. Ez a legjobb módja mindig, ha az ember egy új helyen van és fel akarja fedezni. Persze egy-egy metrómegállót mentünk néha, vagy felugrottunk egy kompra, vagy épp egy doubledecker villamosra :)

Az öböl Tsim Sha Tsu részén található az Avenue of Stars, az ázsia Walk of Fame, ahol a hírességek kézlenyomatait találni vmint Bruce Lee bronz szobrát, mint legújabb szerzeményt…

Hazafelé sétálva pedig betértünk még a City Harbour Shopping Mall-ba, ahol beültünk egy kellemes francia étterembe és nagyon finom ‘erdei gomba levest valamint pastát ettünk :) Végén mindezt megkoronázva egy-egy finom cheesecake-kel :))))))))))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s