Seoul Tower & Our first Korean BBQ

Vasárnap este Hawn-nal és barátnőjével találkoztunk 6 körül, és felmentünk velük a Seoul tower-hez. Így volt szerencsénk egy napon megcsodálni a nappali és éjszakai Szöul látványát. Mivel nagyon szép idő volt, rengeteg ember döntött szintén úgy, hogy felmegy a toronyba…legalább 50 percet kellett sorbaállni, hogy beférjünk a ‘cable car’-ba, ami egyenesen a kilátóhoz vitt bennünket.

Fent rendkívűl jó hangulat volt, vmi koreai zenekar latin zenét nyomott, amit kisebb fajta tömeg vett körül. Akármerre nézett az ember, mindenfelé kis kávézók és éttermek voltak szétszórtan a torony alatt. Nagyon klasszul festett az egész hely. Mi felmentünk fényképeket készíteni, s mivel nem volt már hely egyik étteremben sem, ezért úgy döntöttünk lesétálunk Myeong-dong negyedébe, ahol rengeteg étterem található és keresünk egy igazi koreai BBQ helyet, ahol megvacsorázhatunk :)

Végül találtunk is egy nagyon kellemes helyet, ahol Hawn egyből intézkedett is, hogy hozzanak mindent, ami kell egy igazi koreai BBQhoz. Pillanatokon belül ott sistergett a BBQ sütő az asztal közepén és a pincérnő már tette is rá az ízletesen bepácolt húsokat. Az asztal csak úgy roskadozott a sok kis tálkától, melyekben minden megtalálható volt. A koreai kimchitól kezdve, a zöldsalátán át, a gombán és rizsen keresztül a levesig minden.

Vígan eszegettünk és beszélgettünk közben. El sem lehet ennél jobb vacsora formát képzelni, amikor barátokkal együtt megy az ember. Csak egy-egy koccintással törtük meg a beszélgetést és lakmározást ,természeten Soju-val, ami egész biztos segített a vacsora leülepedésében :)

Miután befejeztük a finom BBQt, elindultunk a környéket felfedezni. Mint kiderült számunkra, ez egy híres ‘shopping district’, ami tele van boltokkal, melyek még este 10 után is várják a vásárlókat még vasárnap este is, vmint különféle éttermekkel, kávézókkal és az elmaradthatatlan utcai árusokkal. Amúgy nem is tudom van-e még egy ilyen nép, akik ennyit esznek étteremben és mennek kávézóba. Sok helyen megfordultunk már, de ez mindenen túl tesz. Csak kb. 20-30 olyan kávézóval találkoztunk ezidáig melyek egy-egy franchise rendszer tagjai, akar a Starbucks is…csak itt annyi van, hogy az ember szerintem ha csak 2 hónapig marad, akkor is minden nap új helyen próbálhatja ki a kávéját. És a kávék, kávékülönlegességek tucatjával találkozhat itt az ember. Igazi mekka a kávézóknak ;)

Advertisements

One thought on “Seoul Tower & Our first Korean BBQ

  1. Pingback: Burj Khalifa | Living here and there

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s