Welcome Party

Halihó újra itt vagyok, csak a laptopunk rakoncátlankodik ezért valamivel több időbe kerül gép közelébe kerülnöm. Tehát, milyen is volt az a bizonyos első nap a welcome party-val?

Az első napja nagyon jól sikerült Karesznak. Rögtön kiderült az is, mennyire kedvesek, segitőkészek és nyitottak felénk az itteni emberek.
Nekem 3kor szóltak, hogy lesz vmi welcome party a tiszteletünkre és 4-re legyek kész, mert 4:10-re itt a taxi. 4:10kor be is tettek egy taxiba, elmagyarázták a sofőrnek, hogy hová kellene vinnie, de már a visszakérdezésnél, hogy tudja hol van a Samsung Engineering Tower, elbizonytalanodott… Mivel a magyar mobilunk nem műkődik kint, nem volt telefonom; az útlevelem le van adva mert a vizumunkat intézik és még pénzt sem tudtunk váltani sehol, lévén, hogy hétvégen a váltók és bankok zárva tartanak…igy megvallom, kicsit izgultam út közben, főleg, mivel maga a sofőr sem volt a helyzet magaslatán. Nagyjabol lila gőze sem volt, hogy hol kellene engem kitennie, így telefonos segítséget kért végig az út során. A lényeg azonban, hogy pár visszafordulással megúsztuk az egészet és a mission beteljesült. Kitett a Samsung Engineering epulete előtt, ahol már várt rám Karesz és a felettese. Felvittek a 15. emeletre, körbevezettek az irodában, ahol dolgoznak. Karesz megmutatta a helyét, ahol ül…a managerek mind bemutatkoztak nekem is és megittunk velük külön egy jellegzetes koreai barna rizs zöldteát :), majd a nyelvek eredetét kezdtük el  boncolgatni. Tudniillik, a koreai, úgy mint a magyar, török, mongol és finn az Ural-Altaic nyelvcsoportba tartoznak.
Tehát testvérek valánk szegről-végről :)

…kb. 6 óra körül elvittek bennünket, a többi 60 kollégával együtt, egy tradícionális étterembe, ahol a földön ülve törökülésben végigkostolhattuk a helyi specialitásokat. A legtöbbje elég csípős volt, de nem ehetetlen, így ettünk nagy szorgalommal – nagy oromukre -, s közben szorgosan töltögettek nekünk is és egymásnak is ‘soju’ nevű nemzeti rizsbol keszült italukból… mivel mi ‘erősebbnek bizonyultunk koreai társainkkal szemben’ , nekünk nem ártott meg a pálinkához hasonlatos nedü, csak nekik. Nekik viszont annál inkább…hamarosan már nem volt szükség bátorításra sem, hogy nyugodtan közeledjenek felénk…egyszer csak elkezdtek maguktól áramlani az emberek minden oldalról. Hoztak ezt meg azt a számunkra, és kiváncsian faggatni kezdtek bennünket valamint felajánlották, hogyha bármiben tudnak, szivesen segítenek…
…a lényeg, hogy roppant helyesek voltak és egyből úgy éreztük befogadtak bennünket. Nagyra értékelték, hogy mindent lelkesen megkostoltunk, ittunk és még a fémpalcika használatat sem hagytuk el a kedvükért…(megjegyzem fapálcikával lényegesen egyszerűbb és könnyebb enni…)
…persze azért igyekeztek és hoztak nekünk egy-két eui ember számára ‘elhagyhatatlannak gondolt dolgot’, csak hogy a kedvünkben járjanak. Ilyen volt pl: a villa, kóla, kávé…amit csak a mi számunkra hoztak ki…a villa kivételével el is fogadtunk mindent, csak hogy bírjuk az iramot, a fémpálcikákhoz azonban továbbra is ragaszkodtunk…

… a hepaj végeztével, az egyik manager ragaszkodott hozzá, hogy elvigyen bennünket egy másik helyre is, mivel annyira jól érezte magát a társaságunkban, ahová egy kedves indiai kolléga is velünk tartott…az újabb helyen kedves manager barátunk rendelt számunkra egy nagy tányér finom rántott csirkecombot (amit én köztudottan nem szeretek, de ennek a húsa annyira omlós és finom volt, hogy befaltam én is ) valamint sört és a végén még egy jégkrémet…

… 23:oo óra körül úgy ítéltük elég késő van már ahhoz, hogy szépen elköszönjünk és hazagyalogoljunk. Onnan már csak egy 10 perc gyalogút volt a szállásig.
Intenzív egy 5-6 óra volt mind a kettőnknek, különösen, hogy a jetlag-et meg ki sem hevertük… de valójában annyira kedves volt velünk mindenki, hogy mi is teljesen feldobódva tértünk haza tele új élményekkel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s