…and we’re back with only one luggage missing!!!

Akár szerencsésnek is mondhatnám magunkat. Ketten jöttünk 3 feladott csomaggal és csak egyet hagytak a De Gaulle-on!!!
Azt hiszem nem kell újra ecsetelnem az Air France-hoz fűzödő vISZONYOMAT. Sikerült ismét saját formájukat hozni…

Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy milyen hihetetlen rendes volt a hölgy a Ferihegyen, akinél becsekkoltunk. Ázsia felé menet fejenként ugyanis 1x20kg-os bőröndöt adhat fel az ember + 10kg fedélzeti csomagot. Ehhez képest mi pofátlanul 25kg-os bőröndökkel csoszogtunk a check-in pulthoz. A hölgy szemrebbenés nélkül feladta a csomagjainkat és még egy fragile vmint priority cimkét is rájuk biggyesztett ezzel is növelve esélyét annak, hogy kézhez kapjuk leszálláskor őket.
Közben arról beszélgettünk, hogy hogyan lehetne több csomagot is feladni, ha az ember egy évre megy és nem átal beleférni 20kg-ba, amiből 5 kg a bőrönd önsúlya! Erre lelkesen mondta a hölgy, hogy bármennyi csomagot feladhatunk csak ne haladja meg a 20kg-ot.
Na nekünk ez úgy jött le, hogy akár 2x3x 20kg-ot is feladhatunk, a lényeg, hogy a pacákok, akik dobálják a bőröndöket ne húzzák meg a hátukat egy esetleges túlsúlyos bőrönd miatt ;)
Hirtelen felindulásból úgy döntöttünk, hogy akkor miért ne adjuk fel a 12kg-os kézipoggyászunkat is, ha már így áll a helyzet. Na erre a lány kapcsolt és mondta, hogy ”jaa, a több bőrönd összesen együtt lehet 20kg” :)))
De most komolyan, ki az, aki feladna 3 cukika bőröndkét, ami összesen éri el a 20kilót???
A lényeg a lényeg, hogy megsajnált bennünket, és miután közölte, hogy a kézipoggyászunk nem menne már el a fedélzetre se a súlya miatt, ráírja, hogy folyadék volt benne (EZ AZ ÚJ BUZZ WORD ;)! és becsekkolja nekünk ingyen harmadiknak. Hozzátéve azt is, hogy azért tudjuk ez máskor egy egész repjegy árába kerülne!!! 200e Ft csak egy kis túlsúlyért! Komolyan kell ezeket venni, mert nem viccelnek vele.
Persze ezek után ne is csodálkozzunk, hogy Murphy törvénye alapján ez a plusz csomag volt az, ami nem érkezett meg Szöulba, hanem Párizsban maradt várost nézni még pár extra órát…
Elvileg ma este 9 és 11 között szállítják házhoz a drágát…

Reggel 8 órai landolásunk óta harcolunk, hogy ne aludjunk el, ezzel is elősegítvén mihamarabbi átállásunkat.
Na jó, csak kicsit csaltunk: 2 órát szundikáltunk.
Most viszont azzal erőltetem magam, hogy ébren maradjak, hogy pótlólagosan ismerőseink bejegyzéseit olvasom, amikről az elmúlt hetekben lemaradtam. Néha hangos olvasást is tartok Karesznak, de az utóbbi félórában eléggé inaktívnak mutatkozik. Ezért úgy döntöttem, gyorsan bejelentkezek én is, ezzel is telik az idő és közeledünk csomagunk megérkezésének pillanatához.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s